Българската библиотечно-информационна асоциация ежегодно организира Национална библиотечна седмица – застъпническа кампания в подкрепа на библиотеките в България. Тазгодишната единадесета седмица на тема „Библиотеката – място за всеки“ се провежда с поредица събития в Добрич, които ще представят трансформацията на библиотеката в унисон с новите потребности на обществото и многообразните дейности и услуги, които се предлагат на различни социални групи.
За ключово събитие на Националната библиотечна седмица беше обявена днешната среща на библиотечни специалисти от читалищни, университетски, училищни библиотеки и регионалната библиотека в град Добрич, с представяне на презентация на тема Вроцлав /Полша/ – Световна столица на книгата за 2016 година.
Срещата започна с приветствие от директора на библиотеката Невяна Христова към колегите й по повод професионалния им празник. Тя прочете поздравителен адрес от Снежана Янева – председател на библиотечната асоциация.
Срещата продължи с представянето на полския град Вроцлав като Световна столица на книгата и Европейска столица на културата за 2016 година. Инициативата е лансирана от ЮНЕСКО през 2001 година. Библиотека „Дора Габе” заедно с дом-паметник „Йордан Йовков” и музеят в градския парк, се включват в нощта на литературата тази вечер, от 18 часа.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*