На 13 май, от 16 часа, официално ще бъде открита преустроената за нуждите на Административен съд – Добрич сграда на адрес: по бул. „Трети март“. Церемонията ще се състои пред сградата на съда.
На събитието ще присъстват Министър-председателят на Република България Бойко Борисов, председателят на Върховния административен съд Георги Колев, министърът на правосъдието Екатерина Захариева, Димитър Узунов, Светла Петкова и Милка Итова – председатели на комисии във Висшия съдебен съвет, Главният инспектор на Инспектората към ВСС Теодора Точкова, председателите на административни съдилища в страната, кметовете на Община Добрич и Добричка, Областният управител на Добрич, Председателят на Окръжен съд Добрич, Окръжният прокурор, председателите на районни съдилища в областта и други гости.
Административен съд – Добрич започна правораздавателната си дейност на 1 март 2007 г. Той е част от създадената нова структура на административни съдилища в РБългария, която е основата на реформата, предвидена в Административно-процесуалния кодекс. В него към момента работят 25 души, от които 8 съдии

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*