Известният руски писател, драматург и публицист Юрий Поляков е в Добрич за премиерата на спектакъла по неговата пиеса „Хомо еректус” под заглавието на режисьора Костадин Бандутов – „Смяна на жените”. Днес авторът се срещна с журналисти.
За първи път Поляков посещава България и в частност Добрич през 1981 година, като част от делегация на млади руски писатели. От 13 години е член на Съвета по култура към президента на Руската федерация, а от 15 – гл. редактор на „Литературная газета”. Утре, от 19.30 часа ще присъства на премиерата на спектакъла „Смяна на жените”, в Драматичен театър „Йордан Йовков”.
Пиесата е много популярна в Русия. Днес същият спектакъл се играе за 298 път в театъра на сатирата в Москва. За съвременна пиеса, това е дълга биография.
Режисьорът Костадин Бандутов сподели, че пиесата е съвременна остра сатира, която в момента липсва у българските автори.
Поляков сподели, че не се меси в работата на режисьорите, които поставят неговите пиеси.
Аз не ходя на репетиции, доверявам се на режисьора, защото всичко, което съм искал, съм го казал в текста. След това е ред на режисьорът, актьорите, художникът да свършат своята работа.
Работихме безкомпромисно по пиесата, сподели директорът на добричкия театър Иван Мандев.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*