Общото събрание на „Албена” АД освободи от Съвета на директорите Ивелина Грозева и Иванка Данчева на извънредно заседание днес. В основата на раздялата с Грозева стоят различия във визията за развитие на дружеството и 12-те му дъщерни фирми.
9,5 млн. лв. печалба за 2015 г. отчете „Албена” АД. Докладът, годишният финансов отчет на дружеството и одиторският доклад за проверка и заверка на годишния финансов отчет бяха приети на днешното извънредно заседание на акционерите. Несъгласие с с отчета изрази един от дребните акционери Тодор Радев.
Грозева заяви, че освобождаването й е плод на сериозните разногласия с изпълнителния директор Красимир Станев по отношение на управлението на компанията и нейните дъщерни дружества.
Според Красимир Станев обаче, дъщерните фирми, в които дружеството е вложило близо 100 млн. лв. трябва да се разработват, а не да бъдат ликвидирани или продавани. Той заяви, че няма да допусне разпад на компанията.
Общото събрание на акционерите гласува нов член на съвета на директорите – „Ди Ви Консултинг” ЕООД, което ще се представлява от Даниела Петкова – председател на УС на ПОК „Довреие” АД.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*