17-ти рожден ден отпразнува с благотворителен бал Лайънс клуб Добрич в комплекс Албена. Гости на събитието бяха дистрикт управителя на Дистрикт 130 България Пламен Чингаров, кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателите на общинските съвети на Добрич Иво Пенчев и на община Добричка Донко Марев, представители на Ротари и Лайънс от различни градове.
Има събития, които не се вместват в модерните стереотипи на съвремието, а събират в едно вечните ценности: дързост, кураж и хуманност, заяви в обръщението си към присъстващите президентът на Лайънс клуб Добрич Драгостин Байчев.
Присъстващите на благотворително събитие бяха окачествени от Пламен Чингаров като рицари в борбата срещу слепотата и диабета.
Приветствие поднесе и кметът на Добрич, който не само заяви, че застава зад каузата на Лайънс, но и даде пример за хуманност, като откупи първия предмет в благотворителния търг – картина „Слънчогледи” на художника Илиян Петков.
Поздравителен адрес изпрати областният управител Детелина Николова. Ендокринологът д-р Мариана Москова представи проектът, по който работи Лайънс клуб Добрич за превенция на заболяването на очния нерв при децата – диабетици. Средствата, събрани от благотворителната вечер ще помогнат за реализирането му.
В момента 27 деца с диабет са под наблюдение по проекта, м.г. са поставени сензори на 31, вкл. и повече от веднъж.
Дарителите получиха плакети в знак на благодарност от Лайънс клуб Добрич. Един от тях – Николай Бончев си спечели правото да духне свещите на празничната триетажна торта – дарение от народния представител Живко Мартинов.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*