Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) съвместно с кметовете на общини Добрич, Генерал Тошево, Каварна, Шабла за първа година официално връчиха приз „Социално отговорна компания-партньор на община за 2015 г.” Областна управа също се присъедини към инициативата и определи компаниите с най-голям социален принос за регион Добрич.
Официални гости на събитието бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител Детелина Николова, зам.-председателят на КРИБ Димитър Димитров, представители на Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, кметове и председатели на общински съвети.
Мария Кирилова – председател на КРИБ Добрич откри церемонията по връчване на наградите. Областният управител детелина Николова приветства участниците.
Димитър Димитров връчи наградите-грамоти на над 20 фирми от региона. От Добрич бяха отличени хлебопекарна Ради Бред – за запазване на българските традиции, Ен Пи Ай България – Булмат – за инвестиции и осигуряване на голям брой работни места, Добруджа билдинг – за партньор на община Добрич в благоустройствени мероприятия и инфраструктура, фирма Рада – за повишаване на заетостта на територията на община Добрич, Елмарк индъстрис – за осигуряване на работна заетост и инвестиции, Господинови Строймаркет – за благотворителна и социална дейност.
Кметът на община Добрич Йордан Йорданов поздрави наградените фирми.
За принос в развитието на цялата област бяха наградени Пътно строителство, Добруджански хляб, „Изида“; „Савимекс“ и ЕТ „Давид Джавит Бейтула“.
Специални награди КРИБ даде на „Албена“ АД, „Орехите-Г“ ООД и фирма „Катина“. Министър Ангелкова връчи наградата на Албена и поздрави присъстващите.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*