Народният представител от ГЕРБ Ирина Соколова инициира срещи с бизнеса за възможностите на пряко финансиране чрез отворените в момента европейски програми. На 15 април, от 18 часа, в хотел „Изида“ ще се проведе бизнес среща с експерта по европейско финансиране Елза Григорова.
Срещите са ориентирани към всички предприемачи, но големият бизнес вече е създал своите партньорства и контракти, докато при малкия, средния и микро бизнеса те са ценни, защото им отварят нов прозорец и нови възможности, сподели Ирина Соколова. Досега бизнес срещи са проведени в 15 областни градове, в които присъстват представители не само на бизнеса, но и на местната власт и различни институции.
Всеки има възможност за индивидуална консултация с експерта – да попита за себе си, да изложи от какво има нужда и да получи конкретен отговор каква програма – българска или европейска може да му помогне в този момент.
Освен това, срещите са възможност за допълнителни контакти между бизнеса, вкл. за съвместно кандидатстване пред Брюксел.
Елза Григорова ще представи в петък възможностите за еврофинансиране в няколко основни насоки: земеделие, туризъм, селски туризъм, хранително-вкусова и преработваща промишленост, платени стажове за студенти и ученици в професионални гимназии и колежи, както и в областта на безопасните и здравословни условия на труд.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*