Най-големият бич в структурата на престъпленията в област Добрич си остават кражбите и грабежите, става ясно от отчета на Окръжна прокуратура за 2015-та година, като тенденцията се запазва през последните 3 години.
Прокуратурата има универсална информационна система, в която се отразява всяко писъмце, изтъкна Пламен Николов. Освен регистрационен режим обаче, тя има и статистически функции, на които се базират прокурорите.
Неразкрит е грабежът от банков клон в х-л България, извършен миналото лято, посред бял ден.
Икономическите престъпления за м.г. са 220 и са основно за укриване на данъци. Работата на полицията както в този сектор, така и в разследването, като цяло, се спъва от липсата на кадри.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Гражданин 4 години ago

    А кога ще спрете разпространението на наркотици в Каварна! Сигурно незнаете, че децата ви си пазарят прахчета и бонбонки от охраната в местния клуб 33 (а и не само).Или пък незнаете кой е виновник за автокражбите в града ли?! Или тук идва ред на мисъл „нямаме доказателства“. Ми докато седите и гледате няма как да имате доказателства. Аз ли да ви уча как се прави, смешници! Само ходите из града и гледате страшно и надменно (особено униформените) Само униформата ви прави „някой“ в очите на околните, без нея сте празна кутийка кибрит! Нищо лично! Само мнение.