В рамките на април е планирано пръскането срещу кърлежи в Добрич тази година, съобщиха от общината. Вече е задействана процедурата за възлагане на обществената поръчка.
Очаква се в най-скоро време да бъде сключен договор с фирма-изпълнител за дезакаризация на най-посещаваните зелени пространства в града, като се започне от дворовете на детски градини и училища, парк „Свети Георги”, Центъра за защита на природата и животните и др. Тревните и цветни площи, които ще бъдат третирани, ще бъдат обозначени със съответните табели.
Голямата пролетна офанзива продължава с почистването на улични платна и тротоари от натрупаните зимни наноси, както и с кастренето на клони. Създадена е група от общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти”, която реагира на всеки получен сигнал, като се започва от най-опасните дървета, съобщават от местната администрация. Много преписки по сигнали на граждани са натрупани с годините и едва сега започна поетапното им изпълнение и се изпълнява по график, допълват от там.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*