Постъпленията от местни данъци и такси в общинския бюджет на Добрич за последната седмица надхвърлят половин милион лева, а от началото на годината – са близо 3 милиона. В разгара на данъчната кампания от общината предлагат ново облекчение – плащане по пощата.
Справките сочат, че най-предпочитаният начин засега си остава на касата в дирекция „Местни данъци и такси“, където има и пос-терминал. Много малка част от нашите съграждани обаче ползват терминалното устройство. От постъпилите 2 млн. 990 хил. лв. от началото на годината в общинския бюджет, данъкоплатците са внесли 2 милиона и 36 хил. лв. на каса.
От Община Добрич информираха, че местните данъци и такси могат вече да се плащат и във всеки клон на Български пощи. При този начин на плащане, както и по банков път има потребителска такса в зависимост от размера на данъците. Друг вариант е чрез системата Easy pay. Целта е да се улеснят гражданите при плащане на налозите, чрез по-голям избор и пестене на време, особено в разгара на данъчната кампания, когато пред касата в данъчната служба се образуват опашки.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*