Възмутени от събирането на дарения в хуманитарна гимназия родители се събраха пред учебното заведение днес. Те заявиха, че не се спазват принципите на доброволния акт, а се събират средства с императивен тон от учителка в гимназията.
По решение на училищното настоятелство се събират по 15 лева на срок от ученик за обновяване на базата. Начинът по който се извършва това и конкретизирането на сумата възмущават родителите на ученици в 1-ви „Д” клас.
Директорът на гимназията Тодор Георгиев разговаря с журналистите от името на председателя на училищното настоятелство Пепа Стоянова.
В гимназията учат 920 деца, като не всички родители са дарители.
Директорът обясни, че на 20-ти май предстои и благотворителен бал на у-щето, който също не е задължителен за родителите.
Всъщност в обръщението на настоятелството, макар и твърде учтиво, се съдържа погазване на закона. На всички многократно е обяснявано, че нито учители, нито директори имат право да събират пари, заяви зам.
Класният ръководител на 1-ви „Д” е превишил професионалните си правомощия. Това е заявил директорът на хуманитарна гимназия на среща с недоволните родители.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*