Премиера на спектакъла „Лека нощ, съкровище!” ще се състои утре, от 18 часа, в Държавен куклен театър „Дора Габе”. Постановката е дебют за Румен Куртев, като дипломиран режисьор, който я изгражда върху текст на Теодора Попова. Сценографията и куклите са дело на Елисавета Качулева, а музиката – на Пламен Мирчев – Мирона. Участват актьорите Теодора Желева, Ренета Николова и Димитър Ялнъзов.
Представлението е вълшебство, музика и песни на сцената, споделят авторите. Сънчо разказва необичайна приказка на малък немирник, който отказва да заспи. Новоизмислените герои са гнудъли, които се подиграват на себеподобен, но с различен цвят…
Чрез естетиката, която сценографът е вложил се опитва и да възпитава добър вкус и стремеж децата да отстояват себе си по един стилен начин. Сцената е реализирана със средствата на текстилната пластика – чисти и ярки цветове, които да задържат вниманието и едновременно с това да подкрепят сюжета.
Спектакълът се реализира със специалното участие на Ренета Николова. Актрисата отскоро е в добричкия куклен театър, идва от Силистра.
В спектакъла Ренета Николова изпълнява 3 роли. Всъщност главна няма, има ансамбъл от трима актьори, споделя режисьорът на спектакъла.
През април добричкият театър започва работа с Лео Капон по Мери Попинз, а през юни с проф. Славчо Малинов ще постави „Дъщерята на магьосника”.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*