Близки и приятели на 28-годишният Тодор Димитров от Добрич, задържан за убийството на майка си 53-годишната Руска Димитрова, протестираха днес за втори път пред І РУП. Те разгласиха писмо, в което Тодор говори за самоубийство.
Според тях Тодор е невинен, а самопризнанията са изтръгнати чрез психически и физически тормоз от страна на разследващите полицаи и психолози – нещо, което самият той заяви пред съда. Вчера Тодор е бил разпитван в отсъствието на неговия адвокат, съобщиха близките.
Бащата на Тодор припомни събитията от януари, когато след 8-месечно общодържавно издирване, беше открит трупа на психично болната Руска Димитрова.
Обяснението на роднините за смъртта й е, че се е отровила с медикаменти. Тодор е здрав, твърди бащата.
Всъщност кръвонасядания по тялото на Тодор са обяснени с епилептичен припадък докато е в следствения арест.
Има проверка за полицейски тормоз, разпоредена от окръжния прокурор, потвърди зам.-директорът на ОД на МВР Добрич Костадин Харитов, но беше категоричен, че Тодор нито е тормозен, нито е малтретиран. Проверката се извършва от Районна прокуратура и към днешна дата не е приключила, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Свилена Костова. На 19 януари Варненският апелативен съд потвърди окончателно мярката на Тодор Димитров „задържане под стража”. В хода на съдебното заседание както прокуратурата, така и защитата на Тодор се съгласиха, че по досъдебното производство има още много неизяснени факти и обстоятелства. Сред най-важните е липсата на заключение от аутопсията на тялото на жената, защото не всички експертизи са готови.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*