Безхаберие, безразличие и грубо отношение от страна на лекарите цари във Второ вътрешно отделение в Добричката болница. Това заяви пред камерата на ТВ „Добрич“ нашата съгражданка Виолета Кирова. На 11 февруари съпругът и бил приет в отделението с диагноза Пневмония, след три дни обаче починал.
Г-жа Кирова смята, че съпругът и е можел да бъде спасен.
Тя не е знаела какво е състоянието му, защото отказвали информация.
Знаела е само, че от два дни имал разтройство
Виолета Кирова е живяла в Германия няколко години. Тя сподели как в Европейската държава се отнасят към болните.
Тя отправи призив към добричлии
Потърсихме за коментар д-р Трифон Йорданов, изп.директор на МБАЛ Добрич. Той обясни, че пациентът е страдал от множество заболявания.
Персоналът е действал според правилата, категоричен бе д-р Йорданов
Недостиг на персонал в отделението няма.
Д-р Йорданов призна, че в отношението на персонала към пациентите има какво да се желае.
Той заяви, че персоналът на добричката болница се стреми да черпи опит в отношението към пациентите от развитите Европейски държави.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

4 коментара

 • svetogor grigorov 4 години ago

  Съгласен съм с мнението на г -жа Кирова. Миналата година бях потърпевш от второ вътрешно на МБАЛ Добрич. Истината е че липсата на компетентност прикриват с не предоставянето на информация и изключително грубо отношение към пациентите. Бих изнесъл своите неволи в отделението тук но, това дали ще помогне на някого и дали ще направи персонала там повече медици?! Препоръчвам на ваички загрижени за здравето си и това на своитв близки, стойте далеко от там. Ползвайте услугите на университетските болници където има техника и най – важното има специалисти.

 • Анонимен 4 години ago

  Съгласна съм с госпожата. Защо не се дава информация на най- близките за състоянието на болните. И какво значи, че лекарства се вливат само на най- спешните случаи? Като гледам точно си те оставят на произвола на съдбата. Отношението на лекарите във второ вътрешно отделение е изключително грубо. Срам за медицината.

 • Виктория 4 години ago

  Аз също споделям мнението на г-жа Кирова. Отношението на персонала в нашата болница е отвратително. На мен ми се наложи да лежа в бърза помощ и наблюдавах как персоналът изобщо не си върши задълженията и нещото, което ми направи най-лошо впечатление, е че смеят дори да се подиграват със своите пациенти. Докато аз лежах там имаше една жена, която се нуждаеше от помощ и викаше, а никой не и обръщаше внимание. Освен това персоналът, който би трябвало да е съпричастен с болката на хората и да се грижи за това, те да се чувстват удобно в това крайно неудобно и неприятно за всеки човек, място, дори не си прави труда да изслуша болката на човека-напротив, даже се подиграват с това и на мен лично ми казаха, че съм се лигавела и съм преувеличавала, докато мен ме беше страх и ме болеше. Да, определено споделям мнението на горката жена и смятам, че ако болницата иска да запази клиентите си, трябва да се ангажира по-добре с назначаването на кфалифициран и подходящ персонал. Да не говорим просто колко грубо и пренебрежително се отнасят… Жалко само за хората, които страдат от тяхното безхаберие 🙁

 • Маргарита Божанова 4 години ago

  Да вземе и да се размърда този изпълнителен директор и да се поразходи из отделенията си и сред болните, че болницата му е заприличала на декор за филм на ужасите. Аз също имам подобна история с моя баща през миналия месец. Но за разлика от тази мила женица, ние своевременно сменихме лечебното заведение с по-добро. Благодарение на това баща ми оживя. Нашите кадри стоят скрити по разни дупки, и не могат да бъдат открити за каквото и да било. Повечето имат нужда от опреснителни курсове и атестация. Мога да ви покажа потресаващ снимков материал от отделението по кардиология. Докато кадрите стояха по дупките им нащраках отделението. Ще останете потресени! В добричката болница умират хора и вече съм убедена, че част от тях – поради мързел и некомпетентност. Ако телевизията проявява интерес – моля, пишете ми. Ще останете потресени от нашата история!