83 фирми участват в 13-то изложение „Пчеломания” на Добрички панаир. То е разположено в зала „Добротица” и откритите площи около нея. Официалното откриване беше в ранния следобед днес при засилен интерес от посетители. Тази година специализираното изложение се провежда под егидата на кмета на Добрич Йордан Йорданов, като на откриването присъстваха още областният управител Детелина Николова, Агоп Крикорян – председател на Съвета на директорите на добрички панаир, Тодорка Макарова – шеф на Областна дирекция „Земеделие” и Лучия Каленичи от Камарата за търговия в Констанца. Първи приветстваха посетителите домакинът на изложението Звезделина Иванова и патронът на събитието Йордан Йорданов.
Детелина Николова припомни няколко статистически факта за сектора.
Лучия Каленичи, която води делегация от 12 румънски гости, също приветства изложители и посетители. Тя заяви, че целта на визитата на нейните сънародници – производители на пчелни продукти, търговци и дребни предприемачи е да осъществят директни контакти и дългосрочни партньорства с наши фирми и пчелари.
Лентата на изложението беше прерязана от Звезделина Иванова и Йордан Йорданов.
На него се предлагат инвентар, машини и оборудване за добив на мед, екипировка, храни и препарати за пчелините, научна литература за пчеларите. Производители предлагат различни видове мед, медени лакомства и богато разнообразие от пчелни продукти.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*