Преподаватели от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” се срещнаха днес с кандидат-студенти от Добрич, в камерна зала на ДТ „Й. Йовков”. Срещата беше част от кампанията на Академията за популяризиране на професионалното образование в България и превантивното овладяване на интелектуалната миграция на младите българи – „Учи в България, завладей света!“.
Водещи преподаватели от НАТФИЗ запознаха присъстващите с подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2016/2017 година.
Сред младежите, които искат да свържат съдбата си с актьорската професия беше Соня Георгиева. Тя сподели впечатленията си от срещата.
Сред въпросите, на които няма отговор в интернет беше дали се допускат кандидати с чуждестранен акцент, като проф. Танковска обобщи отговора си и за диалектния говор.
С други думи: няма невъзможни неща. От какво още беше впечатлена Соня?
Пред бъдещите първокурсници бяха презентирани дипломни спектакли и филми на студенти. В кампанията са включени 12 населени места, като в края й ще бъде публикуван документален запис на срещите и реакциите в различните градове на страната.
„Учи в България, завладей света!“ е социален експеримент, който публично ще отрази, какви и достатъчни ли са ресурсите ни на съвременно общество и готови ли сме да се обединим около каузата да осигурим достойно бъдеще в България за децата си, заявяват организаторите.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*