Редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Добрич се проведе днес в областна управа, в присъствието на представители МРРБ. Направен беше отчет за 2015-та година, от който стана ясно, че в Асоциацията са назначени само двама експерти, а мястото за главен секретар е незаето. Двукратно е обявяван конкурс, към който никой не е проявил интерес. Сега тече трети и има трима кандидата, съобщи председателят на Асоциацията Детелина Николова. Така бюджетът на организацията за м.г. влиза в новата финансова рамка, като преходен остатък. Общо планираните разходи за 2016 г. надхвърлят 66 500 лв. Последва гласуване на новия бюджет, към който кметът на Балчик Николай Ангелов беше крайно скептичен и гласува против.
Детелина Николова припомни, че за назначаването на трима експерти има решение от 2014-та година, но едва в края на миналата са назначени двама.
Ивета Маринова от МРРБ припомни, че на асоциациите са възложени контролни функции по изпълнението на договора за стопанисване, който беше сключен днес между ВиК оператора и общините, собственици на съоръженията.
Според закона, Асоциацията по ВиК е натоварена зорко да бди и за изпълнението на бизнес-плана на оператора, инвестиционната му програма, начин на обслужване, аварийни планове и т.н., вкл. огледи на обекти. И не само това!
Изводът за министерската чиновничка е, че има предостатъчно работа, която да уплътни времето на експертите в асоциацията. След като стана ясно обаче, че експерти трудно се ловят на тази въдица, единственият извод за потребителите е, че от ВиК ще се жалват на арменския поп.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*