Интерпретирана и неразбрана е информацията относно оптимизирането на яслените групи в Добрич. По този повод днес бе свикан брифинг в общината. Броят на децата в града намалява всеки месец. Това наложи съкращаване на групи в детските ясли в града, обясни кметът на Добрич Йордан Йорданов. По този повод днес бе свикана пресконференция.
Д-р Емилия Баева обясни, че в момента в Добрич работят 6 ясли с 26 групи, щатът пък е 141, като реално заетите места са 133.

Реалният средносписъчен брой на децата посетили яслите в Добрич обаче е бил 275. За тази година до 10 април министерство на финансите ще извърши компенсирани промени в бюджета на общината.

В крайна сметка ще бъдат съкратени 4 яслени групи. Ще бъдат освободени 6 детегледачки и един общ работник, като директорите сами ще направят избора. Предизвестията ще бъдат връчени на 10 март, но ще бъдат направени предложения за работа на всеки един от тях в друго детско заведение, социална услуга или общинско предприятие, като длъжността ще е равностойна на досегашната. Подписано е споразумение със синдикалните организации.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*