Две бензиностанции в Добрич провериха през почивните дни представители на Главна дирекция „Национална полиция“ и областната на МВР. В проверките участваха още служители на НАП и на агенциите „Митници“, метрологичен и технически надзор, „Национална сигурност“. В един от обектите в града е открито нарушение на измервателните уреди, съобщи за телевизия „Добрич“ старши комисар Веселин Колев, директор на ОД на МВР. Проверките обаче продължават и подробностите ще станат ясни след като приключат, уточни той.
Специализираната операция се провежда на територията 16 областни града в страната включително и в Добрич. Действията целят пресичане на престъпни практики, използвани от търговците при разпространението и търговията с течни горива като избягване плащането на ДДС и продажбата на гориво, което не отговаря на утвърдените стандарти. Най-често констатираните нарушения са свързани с установени разлики в касовата наличност, неработещ нивомер и електронна система, за която се предполага, че се използва за манипулиране на данните, подавани към НАП.
На нарушителите се издават предписания за спиране от употреба на колонките и извършване проверка на системите. Припомняме, че при проверка миналата година държавната агенция по метрологичен и технически надзор наложи глоба от 50 000 лв на бензиностанция „Товарни превози“ Ген.Тошево, заради дизелово гориво неотговарящо на стандартите.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*