65-то Общо събрание на Областната организация на БЧК Добрич се проведе днес. На него беше отчетена дейността й за изминалата година. Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на Валентина Закова – дългогодишен служител на организацията.
На събранието присъстваха председателят на БЧК Христо Григоров и доц. д-р Красимир Гигов – ген. директор на организацията, червенокръстци от цялата област, представители на общини и държавни институции. Председателят на ОбС Добрич Иво Пенчев поздрави делегатите на Общото събрание и в частност директора на секретариата на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов.
4762-ма души членуват в 8-те общински организации на БЧК Добрич и това е значителен ръст спрямо предходните 2 години, съобщи председателят на Областния съвет Добри Драгнев, който направи отчет на дейността на добруджанските червенокръстци.
6 хуманитарни пратки на обща стойност около 80 000 лева са получени в БЧК Добрич през годината, раздадени са помощи за 26 000 лева на нуждаещи се. Осъществени са 5 проекта, като „Топъл обяд”, „Хранителна банка” и „Два пъти Коледа”. Общите приходи на организацията възлизат на 378 хил .лв., като 218 хил. лв. са от нестопанска дейност. Комисия на НС на БЧК е дала висока оценка за дейността на добричката червенокръстка организация. Д-р Еринозов отчете и финансова стабилност.
В рамките на общото събрание бяха приети план за работа и бюджет за настоящата година

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*