15 000 лв. бяха събрани на благотворителен бал на Ротари клуб Добрич, който се проведе в края на миналата седмица. На събитието присъстваха близо 200 души. Традиция в ротарианството е да се набират средства за различни благородни каузи. И този път събраните средства ще бъдат използвани за продължаване подкрепата на модерното образование, казват организаторите. Ще бъдат закупени интерактивни дъски за добрички учебни заведения, чрез които учениците по – лесно усвояват учебния материал. До момента е дарена техника на библиотека „Дора Габе“ и четири училища в града.
Средствата бяха събрани чрез благотворителна томбола и Ротари магазин. Предлагаха се селекция вина специално бутилирани за Ротари клуб, ръчно изработени мартеници от потребителите на Дневен център за възрастни с увреждания, богата гама добруджански хлябове и питки от пекарна „Ради Бред“ и други. Бяха дарени и продадени дискове с цялото творчество на ансамбъл Българе. Финансови средства бяха предоставени от Ротари клуб Балчик и Лайънс клуб Добрич. На събитието беше прочетен поздравителен адрес от Нина Митева – Дистрикт гуверньорът на Ротари България.
В музикалната програма участие взеха възпитаници на СОУ „Кл. Охридски“ с вокален педагог Милена Пеева, Балет „Рикардо“ и Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

2 коментара

  • Бойко Борисов 4 години ago

    200 цървула сте били, а само 15000 лева сте събрали… По 75 лева на човек… Това са ви парите за гориво за ден… Че и ротари клуб Блачик и Лайънс клуб Добрич са взели участие… Пълни смешници сте !!!

  • Николай Киряков 2 години ago

    Двеста човека, някои от които милионери, събрали 15000 лева! Средно по 75 лева на човек! Срам и позор!