До ранния следобед днес, 80 души се регистрираха в конкурса за най-добро домашно вино, реколта 2015 година, съобщиха от община Добрич. Участниците са в пъти повече от предходни години, когато се включваха по петнайсетина души.
Традиционно ще отбележим Трифоновден с ритуала „Зарязване на лозата“. Организаторите на събитието – Община Добрич и Регионален исторически музей, канят всички на 14 февруари /неделя/ от 11.00 ч. в АЕМО „Стария Добрич“, за да се включат в ритуала и да опитат от виното, предоставено от Винпром „Алвина“ ООД. В събитието ще участват Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. художествен ръководител Стоян Господинов и Клубовете на пенсионера в града. Празникът е съпроводен от множество обреди, целящи да осигурят плодородие през годината.
Ще бъдат обявени и резултатите от Конкурса за най-качествено вино – лично производство, реколта 2015 г., организиран от Община град Добрич и Къщата на виното. За най-добре представилите се са подготвени предметни награди – изненади и дипломи. Категориите са червено, бяло вино и розе.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*