Община Добрич е застрашена от санкция в размер на 3,9 млн. лв. по проекта за депото в Стожер. Това е станало ясно от писмо на Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“ до МОСВ, получено миналата седмица, съобщи кметът Йордан Йорданов.
Въпросните 3 млн. 900 хил . лв. са финансова корекция на проекта, касаещи строително-монтажните работина депото в Стожер и претоварната станция в Балчик. Още 25% или 180 хил. лв. е корекцията за строителния надзор. И в двата случая, проверяващите имат забележки към кратките срокове, в които са били обявени и реализирани обществените поръчки за избор на изпълнители. Кметът вече е разговарял с областния управител по темата, предстоят му срещи и в министерствата на финансите и околната среда. Въпреки, че писмото е препоръчително, общината има готовност да обжалва, ако бъде съставен акт по него.
Йорданов коментира, че подробности за санкцията в писмото няма, не е ясно и как евентуално ще бъде разпределена между общините, ползващи депото в Стожер. Интересното в случая е, че одитът на ресорното министерство не е установил нарушения при избора на изпълнители за строеж и надзор.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*