Премиера на първата по рода си в България книга „Пожарното дело в Добричка област“ от Георги Казанджиев се състоя днес в Голямата заседателна зала на Община Добрич. Тя беше представена от полковника от резерва Севастиян Добрев, за когото българските пожарникари са рицари на огъня и доблестта. Книгата е посветена на 130-годишнината от началото на пожарното дело в Добрич.
Кметът на Добрич Йордан Йорданов и областният управител Детелина Николова поздравиха присъстващите на събитието настоящи и бивши огнеборци, както и автора на книгата. Специален гост на събитието беше началник „Оперативни дейности“ при Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението старши комисар Красимир Шотаров.
Аз съм горд, че съм част от тази професия и съм сигурен, че и всички колеги се чувстват по този начин, сподели началникът на Пожарна безопасност и защита на населението – Добрич гл. инспектор Дарин Димитров.
Дарин Димитров съобщи, че на традиционната ежегодна церемония „Пожарникар на година“, на 10 февруари, ще бъдат отличени двама служители на местната дирекция, а приз ще получи и Георги Казанджиев. Бившият директор на пожарната в Добрич комисар Димчо Симеонов сподели впечатленията си от съвместната работа по книгата с Казанджиев и припомни най-тежките ситуации, пред които са били изправени добруджанските огнеборци през годините.
Симеонов пожела благодатна година на автора и присъстващите и по-малко работа на колегите си.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*