За да се привличат инвеститори в региона трябва да има и квалифициран персонал. Това заяви Галин Господинов, представител на бизнеса в Добрич по повод План-приема за учебната 2016 – 2017 г. В момента има недостиг на подготвени кадри засега съществуващите фирми.Според него трябва да се приемат административни начини за пренасочване на деца от елитните гимназии, към професионалните гимназии. Галин Господинов заяви, че в момента в така наречените елитни гимназии се приемат деца с тройки.
План – приемът беше приет в началото на тази седмица. Медии на заседанието на Областната комисия по заетост обаче не бяха поканени.В прессъобщението конкретна информация нямаше. Началникът на РИО – Добрич д-р Христо Боев обясни накратко, че седмокласниците тази година са със 70 по-малко и ще има съкращаване на паралелки, но В кои училища и кои ще са те не каза. Само коментира, че план-приемът е балансиран на база завършващи ученици, даден е приоритет на професионалните гимназии и СОУ с професионални паралелки с оглед по-успешната реализация на завършващите с придобита професия ученици и подобряване качеството на обучение.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Атнас 4 години ago

    Аз завърших ветеринарната гимназия през изминалата учебна година.. преди 4-5 години имах бал да вляза във всяко „елитно“ и друго училище в Добрич.. но избрах професионална гимназия… това, досега е най-разумното ми решение !!!