Постоянната комисия по бюджет и финанси към ОбС Добрич прие финансовата рамка за 2016-та година с 4 гласа „за” и 3 „въздържал се”. Единствената промяна, която наложиха съветниците бе да се заделят 20 000 лева допълнително финансиране на онкологичната комисия в ДКЦ 2 от издръжката на общинска администрация.
Припомняме, че при предходното заседание на комисията, съветниците поискаха от кметския екип да преразгледа бюджета и да намери източници на допълнително финансиране за 5 дейности. Зам.-кметът Елка Димова днес категорично заяви, че приходната част на бюджета няма да бъде ревизирана, но администрацията има готовност още в края на първото тримесечие да я преразгледа и ако има възможност да удовлетвори тези искания.
В дискусията стана ясно, че исканите 65 хил. лв. за хемодиализни апарати ще дойдат при актуализацията на програмата за капиталови разходи. Те са били предвидени за съфинансиране на проекта за подмяна на дограмата на Худ. галерия по програма „Красива България”, но той за пореден път не е одобрен.
Исканите допълнителни средства за спорт, вкл. за волейболния клуб, ще бъдат заложени евентуално при актуализациите на бюджета, ако приходите позволяват това. По време на обсъждането стана ясно, че само два спортни клуба са предоставили отчет за 2015 г. и разчети за настоящата. Председателят на бюджетната комисия Атанас Атанасов помоли администрацията да изиска информация за разходването на средствата от всички общински спортни клубове.
Припомняме, че проектобюджетът на община Добрич за 2016-та година е 49 357 000 лв., като малко над 21 млн. лв. от тях са от собствени приходи.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*