Постоянната комисия “Бюджет, финанси и данъчна политика” към Общински съвет Добрич днес върна бюджета за 2016-та година и капиталовата програма. Членовете на комисията се обединиха около решението общинска администрация да потърси източници на спешно финансиране за пет допълнителни дейности, които не са залегнали в проектобюджета за настоящата година. За хемодиализна апаратура в болницата са необходими над 100 000 лв., 65 000 от които се търсят от община Добрич. Председателят на ОбС Иво Пенчев заяви, че останалите средства ще дойдат от други общини.
25 000 лева са нужни за дофинансиране на онкологичната комисия в ДКЦ 2. 10 000 лева се търсят за участие на общината в изграждане на мемориал в село Житен, в памет на 3000 души, отведени в концентрационните лагери на Украйна и Молдова през 1916-та г. и останали там.
Президентът на ВК „Добруджа 07” Галин Господинов заяви пред съветниците, че кметът е обещал 300 000 лв. допълнително за спорт и в частност за отбора 70 хил. лв. В бюджета са заложени общо 850 000 лв. за спорт, 200 000 от които целева републиканска субсидия за стадион „Пионер”. Средствата за дофинансиране могат да се потърсят от икономиите, които общината прави след отдаването на концесия на залите „Русалка” и УСШ, към чието поддържане вече няма ангажимент.
Председателят на бюджетната комисия Атанас Атанасов изиска разчет как се изразходват общинските средства в клуба. Делът на общината там е 25% от общото финансиране или 100 000 лв. годишно.
Комисията се събира на извънредно заседание на 26-ти януари, за да гласува върнатите точки.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*