Във всички 8 общини от региона е обявена частична или пълна ваканция за училищата. Причина са влошените метерологични условия – силен вятър и застудяване, снегонавявания и затворени пътища.
Със заповед на кмета на Добрич Йордан Йорданов за неучебни бяха обявени дните 18-ти, 19-ти и 20-ти януари 2016 г. Отнася се за всички училища в Добрич.
Решението е взето късно снощи, като целта е превантивна, каза още кметът. Детските градини и ясли ще работят в нормален график.
Заповед за прекратяване на учебните занятия във всички училища на територията на община Балчик издаде кметът Николай Ангелов. Неучебни ще бъдат 19, 20 и 21 януари.
Тридневна ваканция във всички общински училища и детски градини в селата Вранино, Раковски и Септемврийци, обяви кметът на Каварна Нина Ставрева. Учебните занятия там ще бъдат възстановени в четвъртък, 21 януари.
Здравните заведения, целодневните детски градини в град Каварна, село Българево и детска ясла ще работят с нормално работно време.
От Тервел съобщават, че училищата на територията на цялата община няма да работят до 20 януари 2016 г. включително, а детските градини в селата – до 22-ри. Яслата и двете градини в Тервел ще имат готовност за работа с по една дежурна група.
От днес до сряда вкл. са затворени и училищата на територията на общините Добричка и Крушари.
Днес и утре са пре установени занятията във всички учебни заведения и детски градини на територията на община Генерал Тошево, с изключение на града.
В община Шабла дървена ваканция е обявена само за село Дуранкулак.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

2 коментара

  • Христо 4 години ago

    Във град Шабла обстановката е ужасна – силен вятър, сняг, заледяване и отрицателни температури. В училището има не повече от 5 човека в клас, а то само по себе си е неотоплено. Дори и 1 ден да пуснете дървена ваканция на децата, няма да е излишно. Защо да взимат уроци, като няма ученици в училище!!! Община Шабла – помислете много сериозно!!!

  • Иван Георгиев 4 години ago

    Нaпълно подкрепям написаното от Христо! Шабла има нужда от дървена ваканция, децата са болни, а времето не им позволява да ходят на училище!!!