Приключи и вторият етап на проекта за реконструкция на градски парк „Свети Георги”.
Общата стойност двете фази на обновяването му е 10 млн. 153 хил. лв., като по-голямата част са европейско и национално финансиране, а делът на община Добрич е малко над половин милион лева, стана ясно на заключителна пресконференция днес.
Кметът припомни, че проектът стартира през 2013-та година, а сега е крайната му реализация.
Общо 480 дка е реновираната площ по проекта. Допълнителните обекти, включени във втората фаза на проекта представи Ганка Пенева – гл. експерт в дирекцията по устройство на територията.
Припомняме, че в спортен комплекс „Простор” са изградени игрища за волейбол, вкл. плажен, баскетбол, футбол, многофункционални с акрилна настилка и с изкуствена трева, площадка за лека атлетика, 4 тенис корта. Монтирани са тенис-маси, тренажори и фитнес уреди на открито за възрастни и деца.
Акцент в новите съоръжения е трасето за екстремно колоездене, което е изградено в боровата горичка между входа на парка откъм леденото езеро и стадион „Дружба”. С естествени материали там са изградени допълнителни препятствия, освен натуралния пресечен терен. Дължината му е около 600 метра.
Входът на парка откъм Гаази Баба е маркиран с 4 декоративни стени.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*