„Облачето“ е първото ново заглавие в културния афиш на кукления театър в Добрич за 2016 година. Репетициите на спектакъла по текст на Георги Джилянов вече започнаха. Режисьорът Николай Бояджиев ще работи с актьорите Мирослава Демирева, Сибел Азисова, Мустафа Исмаил и Румен Куртев. Със сценографията е ангажирана Наталия Гочева. Премиерата е предвидена за края на януари.
През март малките зрители ще могат да видят „Лека нощ, съкровище!“. Постановката ще бъде реализирана от режисьора Румен Куртев, със сценографията на Елисавета Качулева и музиката на Пламен Мирчев- Мирона.
За април е предвидено премиерното представление на „Мери Попинз“ с режисьор Леонард Капон. А проф. Славчо Маленов ще постави през юни на сцената на добричкия куклен театър „Дъщерята на магьосника“.
След лятната ваканция децата в Добрич ще могат да видят през септември спектакъла „Хитър Петър“. За режисьор е поканен Веселин Бойдев, сподели Петър Петков – директор на ДКТ „Дора Габе“. По традиция 2016 година ще приключи с ново коледно представление.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*