Инспектори от РЗИ-Добрич провериха вчера 2 училища и 1 детска градина, във връзка с постъпили сигнали за ниски температури в помещенията им, през първите работни дни на Новата година.
При проверките, при осигурено парно отопление, е извършено трикратно измерване на температурата на въздуха в класни стаи и физкултурни салони на ЕГ „Гео Милев“ и ФСГ „Васил Левски“, и в занимални и спални на 5-те групи в ЦДГ №7 „Пролет”.
Резултатите от проведените измервания в класните стаи на учебните заведения не показват отклонения от здравните норми (18-22 ºC), съобщават от РЗИ. Средните стойности на температурата на въздуха във физкултурните салони на двете гимназии обаче са под допустимите здравни норми (17-18), съответно 13 ºC и 15 ºC. На директорите на учебните заведения са издадени предписания за привеждане на температурата в съответствие и за спиране на часовете по физическо в салоните.
Получените резултати като средни стойности на температурата на въздуха в помещенията на ЦДГ №7 „Пролет” не показват отклонения от здравните норми (18-21ºC), съгласно Наредба № 3 от 5 февруари 2007 г. за здравните изисквания към детските градини.
РЗИ – Добрич ще продължи да следи проблема, съобразно своите компетенции.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*