Областният съвет на БЧК Добрич започва да раздава хранителни продукти от утре, по график. Пакетите са първи транш по Оперативна програмата за храни и/ или основно материално подпомагане от „Фонда за европейско подпомагане на най – нуждаещите се лица”.
Хранителните продукти се предоставят лично на правоимащите срещу лична карта или на упълномощени от тях. Това са лица и семейства, подпомагани за отопление през м.г. или инцидентно пострадали от бедствия и аварии между 2012 и 2015 г. За 1 лице 1 хранителен пакет тежи 13.6 кг. на стойност 18.01 лв. Той включва брашно, спагети, леща, компот и конфитюр.
За първи транш в област Добрич са получени продукти за близо 100 хил. лв.
В Добрич те ще се раздават в 3 пункта – в пенсионерския клуб на ЖК „Хр. Ботев”, между блокове № 6 и 7, Клуб на пенсионера „Дунав” в ЖК „Югоизток“, и в ДКЦ 2. В административната сграда на община Добричка е организиран пунктът за селата на нейна територия. Хранителните пакети в областния център ще се раздават до 29-ти януари, съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане” и от милосърдната организация.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*