Никой от 41-те съветници не подкрепи предложението на кмета за увеличаване на средствата за чистота с 800 хил. лв. спрямо предходната година, въпреки уверението на зам.-кмета Елка Димова, че това няма да се отрази на таксата за битови отпадъци. Тя съобщи, че средствата за планираното завишение са от собствени приходи на общината, но не уточни от какви. Председателят на ПК по бюджет и финанси Атанас Атанасов заяви, че докладната е отхвърлена от колегите му. Комисията препоръчва план-сметката да остане в миналогодишния размер от 7 млн. 330 хил. лв. Основният аргумент бе, че не е приета такса смет. Иван Колев напомни, че е дадено обещание на добричлии налогът да бъде намален и дори поиска извънредно
заседание по темата. Той подчерта, че размерът на разходите за чистота са тясно свързани с приходите за тази дейност.
Атанасов заяви, че има достатъчен финансов буфер, който ще гарантира дейностите по чистотата и цитира справка, според която към 10-ти декември т.г. разходите са 6 млн. и 20 хил. лв.
Той припомни, че цените на горивата бележат най-големия си спад от 2008 г. насам, а договорът за сметосъбиране доста завишен.
При последвалото гласуване от 41 присъстващи съветници 17 гласуваха против, 24 въздържал се.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*