Второ протестно автошествие срещу повишените цени на винетките ще се проведе утре в Добрич. „Всеки, който смята за несправедливо и необосновано поскъпването на стикерите, всеки който си чупи колата по разбитите ни пътища, всеки на който му е писнало да бъде манипулиран, залъгван и ограбван от мафията, наречена държавна власт, нека заповяда и изрази тази своя позиция в СЪБОТА, 28 ноември!“, призовават организаторите от страницата си във фейсбук.
Колите ще тръгнат от паркинга пред Стоматологията в 13 часа. Те ще преминат по основни улици и булеварди в града. Първоначалната идея на организаторите бе блокират изхода на пътя за Варна, но от Областно пътно управление са отказали с мотива, че според закона за пътищата всички дейности, които застрашават безопасността, предизвикват прекъсване, отклоняване или спиране на движението, са нарушения, които се наказват с глоба в размер от 1000 до 5 000 лв.
Миналата неделя стотици добричлии се събраха да изразят недоволството си от повишените цени на винетките. Утре протестът е национален и автошествия ще има в цялата страна.
Припомняме, че правителството взе решение да увеличи винетките за леки коли на 97 лв. Така от следващата година ще плащаме с 30 лева повече . По-скъпи ще са и стикерите на всички останали автомобили.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*