Още в средата на 2016 г. ще започне и работата на терен по т. нар. ранни проекти, сред които и Добрич, заедно с Пловдив, Асеновград, и Плевен – Долна Митрополия, на стойност 402 млн. лв., както и още 5 проекта за 116 млн. лв., които се чака да бъдат одобрени от JASPERS.
Това съобщават от министерството на околната среда и водите. Припомняме, че още през май министър Ивелина Василева съобщи, че правителството е убедило Европейската комисия, че е наложително да се започне с изпълнението на ранните проекти.
Общата стойност на тези проекти е над 700 млн. лв. и чрез тях ще се подсигури плавeн преход от старата към новата програма, както и работата на бенефициентите, проектантите и строителите, каза Василева. За да се реализират останалите ВиК проекти, трябва да се осъществи реформа във водния сектор. Очаква се проектите да стартират през 2018 г., след като бъдат извършени Регионалните прединвестиционни проучвания.
Освен това, от министерството съобщават, че пречиствателната станция за отпадни води в Тервел, заедно с други 7, ще бъдат довършени със средства от новия програмен период.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*