Двама нови общински съветници получиха удостоверенията си днес – на мястото на Детелина Николова, която вече е областен управител, от ГЕРБ влиза Надежда Петкова, а на мястото на Боян Коларов, който е зам.-кмет, от Реформаторски блок влиза Веселин Димитров.
С пълно единодушие съветниците приеха нов Правилник за организацията и дейността на местния парламент, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Постоянните комисии в ОбС Добрич остават 13. Три от тях ще бъдат от 9 членове, а останалите – от 7. Всеки съветник има право на участие в максимум 3 и минимум 2 комисии. 6 от тях бяха оглавени от ГЕРБ, 3 от РБ и по една от БСП, Атака и НФСБ.

най-спорна се оказа комисията по регионално развитие, международно сътрудничество, европейски програми и проекти. За председател бяха номинирани Надежда Петкова и Михаел Игнатов, но след две гласувания никой от тях не успя да събере 21 положителни вота. Според Правилника, изборът се отлага за следващото заседание на ОбС, на 15-ти декември. Тогава ще се избират и зам.-председатели на още две, освен споменатата комисия – по търговия, услуги и туризъм и по управление и разпореждане с общинска собственост.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*