Добричката болница е забравена както от централна, така и от местна власт. Това заяви на пресконференция днес изпълнителният й директор д-р Трифон Йорданов.
Поискани са 400 000 лв. за ремонт на хирургичното отделение, но до момента отговор от ресорното министерство няма. Не е изплатена и надлимитната дейност за отминалия летен сезон.
Офталмологичното отделение ще бъде закрито, стана ясно още на срещата днес.
Тежко е положението и отделението по хемодиализа.
Въпреки нулевата подкрепа от страна на държава и община, за 6-те месеца на управление на новото ръководство са извършени реални действия за осигуряване на качествена медицинска дейност, увери д-р Йорданов.
В момента в болницата работят 613 служители, от тях 132 лекари, а 247 са специалистите по здравни грижи. През тази година работа са започнали 10 медици, а напусналите са 4-ма. Средната работна заплата е 795 лева, за 6 месеца тя е скочила до 852 лв, покачването и зависи от извънредния труд, който работещите имат желание да положат, обясни Трифонов. Гражданка на Нигерия е изявила желание да специализира в МБАЛ Добрич. Здравното заведение предоставя добри условия на започващите работа, като поемане на разходи за квартира или пътни, каза още д-р Йорданов.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Стоянова 4 години ago

    И не само болницата в Добрич е забравена от местната и държавната власт.Опитвали ли сте да пътувате до столицата с най-достъпното и най-удобното за дълги разстояния превозно средство-влак?Тъжна картинка!Едно локомотивче(с което се правят маневри),едно вагонче и натъпкани пътници в купета и коридори.В 21 век!