В Административния съд късно вчера е постъпила жалба от ПП ГЕРБ срещу резултата от балотажа на 1-ви ноември. По нея е образувано дело, което ще се гледа на 12 ноември от 10 часа, съобщи председателят на съда Красимира Иванова. В жалбата се посочват конкретни секции, в които според подателите има сгрешени протоколи от първи и втори тур на изборите. Те настояват за проверка на бюлетините. Припомняме, че ГЕРБ оспори резултата още след първия тур за кмет в Добрич, но жалбата беше отхвърлена, тъй като съгласно Изборния кодекс, пред съда се обжалват решенията, с които се определя крайния резултат. Според него, само 283 гласа делят Йордан Йорданов от Детелина Николова.
В понеделник съдът ще излезе с решение по делото, което допусна ръчно броене на бюлетините за общински съветници в Каварна. Част от тях наистина са действителни, но са попаднали сред недействителните. Броят им обаче е нищожен и не може да повлияе върху резултата от изборите, заяви Красимира Иванова.
В понеделник има заседание и по делото за общински съветници в Добрич.
Над 30 жалби във връзка с изборите са постъпили в Административен съд Добрич, като по-голямата част от тях са обединени в общи дела.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*