Няма да има ръчно броене на бюлетините в Добрич. Днес Административен съд – Добрич отхвърли искането на ГЕРБ и Движение 21. В 3-дневен срок съдът ще се произнесе дали има допуснати грешки в протоколите на секционните комисии. Днес е постъпила нова жалба от кандидати за общински съветници на БСП, по която отново ще се насрочи дело.
9 жалби постъпиха срещу решението на ОИК Каварна за състава на общински съвет. Всички настояват за повторно ръчно броене на бюлетините. Обединени са в общо дело, което ще се гледа утре.
Днес са постъпили още няколко жалби, съобщи председателят на Административния съд Красимира Иванова. Кандидатът за кмет на Кранево Даниела Пеловска обжалва изборния резултат в курортното селище. В Тервел, Балчик и Крушари се оспорват решенията на ОИК за съветници.
Баща жали, че дъщеря му не влиза в общинския съвет на Крушари. Жалбоподателят изтъква че официален резултат не е бил изнесен, докато не се “стъкмисат” бюлетините и че разчита на благоразумието на съда. Дни след него жалба подава и щерката Екатерина Георгиева. Делата им се обединяват в общо производство с жалбата срещу непроведен жребий за ОбС в Крушари.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*