Добруджа и сръбският Раднички ще премерят сили на 1/16-финалите в Чалъндж къп. Мачовете са на 27 и 28 ноември в Крагуевац. Това договориха двата отбора, с цел намаляване на организационните и транспортни разходи. Президентът на ХК Добруджа Георги Андреев обясни, че има и още една причина за решението – ЕХФ има забележки по зала „Русалка“, които могат да доведат до солени глоби за клуба при евромачове в Добрич.
Припомняме, че ХК Добруджа е единственият български отбор от всички колективни спортове и при двата пола, който участва без прекъсване през последните 11 години в евротурнирите. Именно в Чалъндж къп Добруджа записа най-успешната си кампания – през сезон 2008/2009 година пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия) и жълто-зелените достигнаха до 1/8-финал.
С 2 победи на турнир в зала „Русалка“ в Добрич започна сезонът за младежите на ХК Добруджа. Те победиха Опака с 30:17 и Шумен с 34:19. Следващият турнир на младежите е в началото на декември, а домакин ще бъде Спартак (Варна).

Категория:

СПОРТНА ДОБРУДЖА

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*