Близо 21% от добричлии са упражнили правото си на вот за кмет и общински съветници към 13 часа, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 18,42 на сто са гласували и в националния референдум.
Изборният ден в 8-те общини на добричка област започна в спокойна обстановка в 7.30 часа. Няма регистрирани престъпления и инциденти свързани с охраната на изборните места, няма нарушения на обществения ред. Избирателните секции в региона са 376, като на територията на областния град те са 126.
За осигуряване на охраната са ангажирани 361 служители на МВР. Създадена е организация за реагиране и проверка на всички постъпили сигнали и своевременно запознаване на Прокуратурата със събраните материали по конкретните случаи.
Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност” в ОДМВР Добрич издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, повредели личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас.
Кандидатът за кмет от БСП Мая Димитрова гласува в 10 часа, в ЦДГ 12, придружена от съпруга си и двамата си синове. Гласувах за реална промяна в Добрич към по-добро, заяви тя.
Кандидатът за кмет от Реформаторски блок Йордан Йорданов упражни своя вот в училище „Хан Аспарух“, в 10.30 часа. Той беше придружен от семейството си. Гласувах за пътя на промяната, за по-светло бъдеще на нашите деца, сподели Йорданов.
Кандидатът за кмет от ГЕРБ Детелина Николова заяви пред журналисти, че ще гласува за развитието на Добрич, преди да упражни правото си на вот в ЦДГ №9, в 11 часа. Тя беше придружена от съпруга си.
Гласувах за истинска промяна за Добрич, да се чува гласът на истината, заяви кандидатът за кмет от Атака Атанас Атанасов. Той пусна своите бюлетини в седма секция, в ЦДГ №10.
Гласувах за по-добро бъдеще на нашите деца, заяви кандидатът за кмет от АБВ Милко Пенчев. Той пусна своя вот в 11.30 часа, в училище „Д. Талев“, придружен от съпругата и дъщеря си.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*