Премиера на спектакъла „Жива вода“ се състоя снощи на сцената на Държавен куклен театър „Дора Габе“. Постановката е по текста на Никола Русев „Приказка за Стоедин“. Драматизацията и режисурата са на Красимир Ранков, сценограф е Наталия Гочева, музиката е на проф. д-р Костадин Бураджиев, а мултимедията на Полина Стоянова. Художественото ателие е от трима творци – Веселин Анев, Елисавета Качулева и Димитър Митев. Главните роли се изпълняват от млади куклени актьори от Кърджали, завършили Пловдивския университет, в класа на режисьора Леонард Капон и назначени на щат в ДКТ „Дора Габе“ – Сибел Азисова и Мустафа Исмаил. Снощи на сцената на добричкия театър беше техният творчески дебют.
В спектакъла участват още актьорите Стефан Киров – гост, Мирослава Демирева, Ренета Николова, Теодора Желева, Димитър Ялнъзов и Румен Куртев. Публиката беше впечатлена от богатото многопластово представление. Освен на уникални кукли, то залага и на драматична игра на актьорите. Жанрово пиесата се определя като българска притча-фентъзи, а според посланията е ориентирана към порасналите деца, споделя режисьорът. Всъщност пълната зала снощи беше своеобразен подарък за 64-я рожден ден на Красимир Ранков. Всъщност екипът Петър Петков Красимир Ранков и Костадин Бураджиев направиха нещо оригинално и атрактивно, уникално по рода си, сподели Красимира Димитрова – връзки с обществеността на театъра. И тримата поддържат творчески диалог, но поне от десетилетие не са имали непосредствен контакт. Сега се срещат на сцената на куклен театър „Дора Габе“ в „Жива вода“.
И за да се разшири възрастовият диапазон на публиката, са предвидени вечерни представления, първото от които е насрочено за 9 октомври от 19 часа.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*