Български камерен оркестър – Добрич откри новия си творчески сезон в Огледална зала „Нели Божкова“. Гост-диригент беше младият талант Милен Апостолов, роден в Добрич през 1991 г.
Милен Апостолов изучава пиано и солфеж в НЧ “Йордан Йовков“ и в частна музикална школа “Доминанта” в родния Добрич. Завършва националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”, където профилира и оперно – симфонично дирижиране в класа на проф. Пламен Джуров и композиция при проф. Атанас Атанасов. През май 2015 г. успешно се дипломира и по двете дисциплини. От 2012 г. до сега е дирижирал десетки концерти с академичния симфоничен оркестър, много от които премиерни за България. Активно композира и произведения за различни състави. Негово произведение е включено в програмата на престижния фестивал за съвременна клавирна музика „Пианисимо Фестивал“, а Соната за трио се съхранява в библиотеката на университета за музика и сценични изкуства в Грац, Австрия. Негова композиция звучи на откриването на музея на София в Нощта на музеите. През 2015 г. завършва своята първа симфония, както и няколко камерни композиции.
В програмата на концерта снощи бяха включени произведения на В. А. Моцарт, А. Дворжак, както и Премиерна композиция на Милен Апостолов, дирижирана от автора и посветена на Български камерен оркестър – Добрич.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Denko prodanov 4 години ago

    смешна работа…едва ли дори себе си ще може да изхрани с тая професия