Новата учебна година в хуманитарната добричка гимназия започна с емблематичното стихотворение на Вазов, изпълнено от пърколасничка
Гост на тържеството беше кметът Детелина Николова, която приветства деца, учители и родители
В общинските училища на Добрич през тази година ще се обучават над 8 250 ученици в 365 паралелки и групи. Държавният план за прием след седми и осми е изпълнен. първокласниците са 820.
Престъпващи прага на гимназията и вече изявени нейни възпитаници поздравиха присъстващите със стихотворения и песни. Първият звънец удари и най-малките ученици влязоха в храма на познанието през венец под формата на шестица.
анкета с деца
Детелина Николова откри учебната година в реновираната след наводнението 23-та детска градина. На събитието присъстваха част от дарителите, допринесли за възстановяването на сградата и оборудването й. Директорът Дора Дончева благодари на всички за оказаното съдействие.
Групата съветници на ГЕРБ подариха на малчуганите детски играчки, а съветниците от БСП връчиха дарение от 250 лева. След официалното прерязване на лентата, гостите разгледаха обновената детска градина и материалната база. Около 250 хил. лв. общо са вложени в ремонта на градината, която се посещава от 171 деца, съобщи шефът на дирекция образование Нейчо Нейчев.
Кметът присъства и на своеобразното откриване на новата възпитателна година в детска ясла Първи юни. Сградата на детското заведение също пострада от наводнението през юни м.г. и беше реновирана. На тържеството присъстваха дарители и общински служители.
Най-малките жители на Добрич поздравиха гостите с народен танц. Те на свой ред им подариха играчки. Яслата се посещава от 40 деца в момента, като през октомври към тях ще се присъединят още 30. Над 20 фирми, НПО и частни лица са спомоществователите, съобщи директорът Стоянка Михайлова. Асен Македонски е дарителят извършил цялостен ремонт на помещенията във втора група.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*