Предстоящата есенна кампания беше тема на срещата между БАСФ и земеделците, която се състоя в Добрич днес. Специалистите на компанията представиха промоционални оферти, които включват продукти за растителна защита на есенните култури, като акцент беше поставен върху рапицата.
Първият представен промоционален пакет е Клиърфийлд и Клеранда с 20% отстъпка. 12 Клиърфийлд хибрида ще има на българския пазар тази есен, които ще се предлагат от 5 семенарски компании, съобщиха от БАСФ. Обичайно през последните две години с рапица в България се сеят 1,6 – 1,7 млн. дка. Очакванията са тази есен площите да са подобни. Добивите варират от 100 до 500 кг/дка.
5% от добива се залага още през есента, затова производителите трябва да са грижовни отсега.
Втората промоция се отнася за конвенционалните хибриди: Бутизан + и Статус Ултра с 5% отбив от цената на всеки 160 дка.
Специалистите на БАСФ представиха актуална информация за старта на борба с болести, плевели и насекоми – Кинто Плюс. Те презентираха нов продукт Магеос – най-силният пиретроид в микрогранули, който се предлага вече и в България. Този инсектицид е за обработка на много култури срещу много неприятели. Друга новост в борбата с болестите е Систива – фунгицид за предварително третиране на семената

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*