Зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков присъства на официалното откриване на претоварната станция в Балчик. Тя е част от регионалната система за управление на отпадъците в Стожер. 3 общини ще депонират сметта си в нея. Балчишката претоварна станция, заедно с тази в Тервел, ще стартира дейност през септември. На церемонията присъстваха кметовете на Добрич – Детелина Николова и на Балчик – Николай Ангелов, областният управител д-р Маргарита Новоселска, представители на общините Каварна и Шабла, на РИОСВ и Басейнова дирекция – Варна.
От отпадъците ще се извлича ресурс, това е важно защото България е поела ангажимент пред ЕС за оползотворяване на 70% от строителните материали и повече от 50 на сто от битовите отпадъци, съобщи Живков.
Официалните лица прерязаха лентата на съоръжението. Теренът на площадката е в местността Момчил, на около 6 км от град Балчик. С откриването на претоварната станция, морската община стартира проект по рекултивация на старото сметище, съобщи кметът Николай Ангелов.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*