Проектът за учредяване на концесия беше внесен на сесия на ОбС Добрич днес от кмета Детелина Николова. Той предвижда изграждане на крематориум върху 400 кв. м. от гробищния парк, стена с ниши за урни и ограда. Срокът на концесията е 35 години.
Такова обаче явно не е получено от Българската православна църква, стана ясно от емоционалните изказване на свещениците Георги и Велико, които съобщиха, че дори варненската митрополия не е уведомена.
Общинският съветник от Атака Атанас Атанасов предложи оттегляне на докладната, защото съветниците на са готови да вземат решение. Отсрочката е за да се запознаят с каноните и обмислят добре решението си. Това предложение беше прието.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

5 коментара

 • Като няма да вземат „свещениците“ пари за едно погребение , как няма да са против, измамници сте всички…

 • Нека да има възможност да се зачитат различните вярвания и желания на хората. Всичко друго е фанатизъм.

 • Васил 4 години ago

  Кремацията е гавра с нашите покойници…. Това за парите не е вярно… Има свещеници, които не взимат пари за погребение…

 • Пламен. 4 години ago

  Църквата се е превърнала в свърталище на зле прикрити печалбари ( мутри в расота ), които са замесени в черният и мръсен бизнес с погребения, помени , кръщинета със смъртта на някой, бизнес със свещи, библии ,икони др. Това е 100% проституция с духовността. Трябва да се проведат независими раследвания по този въпрос.

  • Мирослава 4 години ago

   Аз пък,ще ви кажа,че точно тези,нашите свещеници не са „мутри в расота“или каквито и да било там дето ги наричате,ама много обичаме да съдим без да познаваме и без да сме в час с много неща!!!Жалко,много жалко за българския народ!!!