„Холистичното здраве и изкуството да живеем“ бе темата на семинар, който се проведе в зала „Европа” на Областната администрация в Добрич. Гости на събитието бяха Свами Омкарананда и добричлийката Мирослава Маринова – холистичен консултант, който живее в Манила, Филипините.
Свами е индийски монахи живял и учил с шест велики просветени гурута, включително Далай Лама. Завършил е електронно инженерство, притежава пет магистърски степени, както и докторантура по метафизика. С препоръка на Далай Лама, той посещава манастира на великия учител Лунг Чу в Тибет. Там решава да се посвети изцяло на живота в търсене на истината. Той обикаля света като пратеник на мира.
На 21 юни тази година Свами ще поведе 50 000 човека на йога практика по време на Международния Ден на Йогата в Мексико Сити.
Мира пък работи като холистичен консултант с хора от целия свят, които искат да подобрят физическото и емоционалното си състояние, чрез положителни стъпки в храненето и начина си на живот. Тя подхожда индивидуално към всеки, според спецификата на тялото и метаболизма му, кръвната група, географско положение, лайфстайл и др. Стилът й е базиран на над 100 диетични теории и практики, които е изучила в Ню Йорк. Семинарът се проведе под егидата на областния управител д-р Маргарита Новоселска.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*