26 – годишна родилка от добричко село, майка на три деца почина тази нощ в болницата в града.Жената е приета вчера в 17.30 часа по спешност, обясни д-р Трифон Йорданов, директор на здравното заведение. Тя е имала маточни контракции, също и признаци за страдание на плода – асфиксия, което наложило оперативна намеса. След 40 минути започнала интервенцията, която минала нормално.
Дежурният лекар веднага извикал реанимационен екип.
Неонатологът д-р Гергина Матеева съобщи, че бебето в момента е в задоволително състояние, малко по-трудно е изплакало заради асфикция и сега е в интензивен сектор. То е момиче родено с тегло 3.140 кг, ръст 51 см.
Директорът на болницата съобщи, че е уведомил полицията и Регионалната здравна инспекция за случая. Докато не приключи разследването, не може да се коментира причината за смъртта. Според лекарите най-вероятно това е белодробна емболия – един от рисковете при раждане чрез секцио.
В добричката болница отдавна не е имало случай на фатален край с родилка, казаха медиците. Преди много години е починала жена, която 4 дни след раждането е поддържала кръвно налягане с много високи стойности, които не са се повлиявали от нищо.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*