Цялата пешеходна зона в центъра на Добрич е осеяна с парапети и ленти за ограничаване на преминаването заради ремонт на плочите. Препятствията затрудняват движението през тази част на града.

При организирани мероприятия пък слаломът се оказва най- добрия начин за придвижване. За празника на Славянската писменост от общината увериха, че преградите ще бъдат премахнати. От там обясниха, че около 150 кв. метра плочи се обновяват тази година след зимния сезон. Всички ремонти са за сметка на фирмата изпълнител „Консорциум – градска среда“, обясни зам.кмета арх.Пламен Ганчев.

Той припомни, че в договора за обновяване на центъра е заложена 10-годишна гаранция и през този период дефектите ще се отстраняват от изпълнителя за негова сметка. Според арх.Ганчев причина за напукване на настилката е поява на напрежение между плочите, основата и лепилото, заради не добре уплатнените фуги, в които навлиза вода и през зимата замръзва. Дали броят на дефектиралите плочи обаче всяка година се увеличава не стана ясно. Арх.Ганчев увери, че ремонтите ще приключат до края на месец май.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*